Fit gofry wegańskie

Niedzielne śniadania to zawsze zagwozdka. Niby jest więcej czasu na gotowanie, chciałoby się zjeść coś dobrego.. tylko chęci na długie stanie przy garach nigdy nie ma. Tak powstał dzisiejszy eksperyment. Ekspresowe śniadanie: fit gofry wegańskie.Idealne dla wegan i alergików, bez mleka i jajka. Dlaczego fit gofry? Bo słodzone stewią i z dodatkiem oleju kokosowego. U mnie w towarzystwie wegańskiego jogurtu naturalnego, dżemu, borówek i orzechów włoskich.
A Wy z czym najchętniej byście zjedli takie gofry?
Uwaga: mleko roślinne możecie z powodzeniem zastąpić wodą.
Fit gofry wegańskie Przepis:
Składniki (na 8 sztuk) :
?2 szklanki mąki
?1 szklanka mleka roślinnego (u nas migdałowe)
?1 szklanka wody
?1/3 szklanki płynnego oleju kokosowego
? 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
? 2 łyżeczki stewii lub innego slodzidła do smaku
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki dokładnie zmiksować. Piec w nagrzanej gofrownicy. Jeśli wolicie miękkie to wystarczą 3 minuty, jeśli chrupiące to ok 5-7 minut. Podawać na słodko z dowolnymi dodatkami.
