Wegański mus z białej czekolady

Wegański mus z białej czekolady
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
0
(0)

Pamiętacie mus czekoladowy na bazie aquafaby (klik)? Obiecałam, że zrobię też taki w wersji białej. 🙂 Przedstawiam Wam dzisiaj owoce tej próby. 🙂 Zapraszam na wegański mus z białej czekolady.

SAM_8056

Wegański mus z białej czekolady

Składniki (4 porcje):

  • woda z puszki po ciecierzycy, schłodzona (puszka 400 g)
  • 100 g wegańskiej białej czekolady (jak ta klik)
  • zmielony na puder ksylitol do smaku (u mnie 1 łyżka)
  • maliny (świeże lub mrożone)
  • syrop z agawy do smaku
  • ekspandowane ziarno orkiszu

Sposób przygotowania:

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Ciecierzycę odsączyć. Wodę z cieciorki wlać do naczynia, miksować na wysokich obrotach przez około 10-15 minut, aż będzie miało konsystencję jak sztywna piana z białek. Do piany stopniowo dodawać ksylitol, długo ubijając po dodaniu każdej łyżki. Do ubitej piany dodać rozpuszczoną, wystudzoną czekoladę i delikatnie wymieszać szpatułką, aby piana nie opadła. Przełożyć do szklanek/pucharków i schłodzić minimum godzinę w lodówce. Jeść sam lub podawać z owocami, u mnie z musem malinowym (maliny zblenderowane z syropem z agawy) i posypany ekspandowanym ziarnem orkiszu. 🙂

SAM_8070

SAM_8078

SAM_8089u

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.


24 thoughts on “Wegański mus z białej czekolady”

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.