Pytanie córki inspiracją na każde kolejne danie

Ryż na mleku roślinnym

Ryż na mleku roślinnym
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
0
(0)

Obiecałam przepis z użyciem mleka sojowego (klik), trochę przeliczyłam się z czasem (weekend to u mnie świętość, spędzam czas z rodziną i najczęściej nie dodaję wpisów, chyba, że napiszę i zaplanuję je wcześniej). Zrobiłam póki co tylko ryż na mleku roślinnym z błyskawiczną konfiturą z jabłek z cynamonem. Pyszne i pełnowartościowe śniadanie dla całej rodziny. Będzie to takie zwieńczenie akcji na bezglutenowe śniadanie dla dziecka (klik), która dzisiaj wieczorem się kończy. 🙂 Na dniach będzie więcej przepisów na bezglutenowe i wegańskie wypieki, na przemian z recenzjami oczywiście. 🙂

SAM_5087

Ryż na mleku roślinnym

Składniki:

  • 400ml mleka roślinnego
  • 100g ryżu
  • odrobina wody
  • 2 jabłka
  • łyżka masła
  • cynamon
  • syrop z agawy

Sposób przygotowania:

Do garnka wlać wodę i mleko, zagotować, wsypać ryż. Gotować na małym ogniu, często mieszając.

Po 10 minutach garnek zdjąć z ognia i odstawić na kilka minut (zostawić pod przykryciem), aby ryż wypił resztę mleka.

Jabłka umyć, obrać, pokroić w kostkę. Poddusić na maśle, doprawić cynamonem.

Ryż dosłodzić syropem z agawy, wymieszać, nakładać do miseczek, na wierzch nakładać konfiturę z jabłek. I wcinać pyszne, pełnowartościowe, ciepłe śniadanko. 🙂

SAM_5075

SAM_5077

SAM_5078

SAM_5092

SAM_5093

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.


11 thoughts on “Ryż na mleku roślinnym”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.