Pytanie córki inspiracją na każde kolejne danie

Gluten Free Box + KONKURS

Gluten Free Box + KONKURS
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
0
(0)

Każdy z nas lubi dostawać paczki. Zwłaszcza takie, w których nie wiemy co się znajduje. Zawsze jest to jakaś niespodzianka.

Człowiek jest tak pomysłową istotą, że wymyślił jak można na tym zarobić. Na pewno słyszeliście już nie raz o przeróżnych programach subskrypcyjnych, gdzie płacąc abonament, co miesiąc przychodzi do Was paczka z kilkoma produktami. Obecnie jest takich tajemniczych box’ów mnóstwo: z kosmetykami, słodyczami (zarówno polskimi jak i zagranicznymi), skarpetkami (?!), herbatami, kawą, książkami, kreatywnymi zabawkami, karmą dla zwierząt, akcesoriami do wędkowania, produktami do pielęgnacji jamy ustnej, zdrowymi przekąskami, bakaliami, itd. Jest tego naprawdę mnóstwo.

Chciałabym Wam dzisiaj opowiedzieć o jednym z takich programów właśnie. Mianowicie o programie – Gluten Free Box (klik). Jest to program, w którym zamawiamy paczki z produktami bezglutenowymi.  Istotny jest tutaj fakt, że często są to produkty, które ciężko dostać na polskim rynku, jednak zawsze są one bardzo dobrej jakości. Co miesiąc dostajemy inny zestaw, którym możemy się delektować.  Fajnie, prawda? Jest to super oferta zwłaszcza dla fanów testowania nowych produktów, jak również osób będących na diecie bezglutenowej (z musu, wyboru lub własnej fanaberii, w końcu kto im zabroni?). 

Osoby będące na diecie bezglutenowej (czy to ze względu na celiakię, nietolerancję glutenu czy też po prostu z chęci poprawy swojego samopoczucia) wiedzą jak ciężko jest znaleźć dobre, różnorodne i co najważniejsze smaczne produkty. Zajmuje to bardzo dużo czasu… i często pieniędzy. Program ma na celu pokazanie nam sprawdzonych, smacznych produktów, w atrakcyjnej cenie. Takie programy działają nie tylko w Polsce, znalazłam je również w kilku innych krajach Europy (min Niemczech, Portugalii, Austrii, Anglii, itd)

Polski program startuje jeszcze w tym roku, jeśli jesteście zainteresowani to zapraszam Was do śledzenia strony dystrybutorów (klik), jak również ich Fanpage (klik)

Jak to działa?

Każda paczka zawiera od 5 do 7 wyjątkowych produktów bezglutenowych.
Zamawiasz subskrypcję a paczkę otrzymujesz regularnie co miesiąc.
Paczkę możesz zamówić dla siebie lub zrobić niespodziankę komuś bliskiemu.
Subskrypcja to przede wszystkim wygoda. Nie musisz składać zamówienia co miesiąc, żeby regularnie otrzymywać paczkę. Ważne jest to, że zrezygnować z subskrypcji możesz w dowolnym momencie.
UWAGA! Ci którzy dołączą do glutenfreebox otrzymają w pierwszej paczce smakowity prezent! 🙂

Ile to kosztuje?

Cena jednej paczki w subskrypcji 6 miesięcznej to tylko 79 zł.

W subskrypcji 3 miesięcznej 84 zł, a w subskrypcji comiesięcznej 89 zł (zamawianie za każdym razem 1 paczki).

Wysyłka paczek jest zawsze darmowa.

IMAG0435

Oto co ja dostałam w swojej paczce:

IMAG0436

IMAG0437

Jeśli chcecie wiedzieć czy warto to zapraszam Was w najbliższych dniach na bloga – pojawią sie recenzje otrzymanych produktów. A jeśli Wy również chcecie otrzymać taką paczuszkę to mam dla Was niespodziankę! Wspólnie z GlutenFreeBox mamy dla Was konkurs, w którym jedna osoba może dostać taką paczkę – niespodziankę z kilkoma produktami (niekoniecznie takimi jakie widzicie na zdjęciu, ale równie fajnymi :)).

IMAG0439

Wystarczy, że wykonacie zadanie konkursowe, a być może ta tajemnicza paczka trafi właśnie do Was!

 

Będzie nam niezmiernie miło jeśli polubicie fanpage organizatora (klik) oraz Fanpage fundatora nagrody (klik) i  udostępnicie na swojej tablicy informację o konkursie

Zadanie: Przesłać przepis na bezglutenowe śniadanie dla dziecka – na słodko lub słono. Przepisy dodawajcie w komentarzach pod tym postem na wyślijcie na maila (cotakpachnie@wp.pl). Każdy może zgłosić maksymalnie 3 przepisy.

PS. Możecie też dołączyć zdjęcia (zrobię z nich galerię na fanpage’u bloga) – ale nie jest to obowiązkowe. Zdjęcia wysyłajcie na e-mail: cotakpachnie@wp.pl

Regulamin:

1. Organizatorem konkursu jest Cotakpachnie?
2. Fundatorem nagród jest GlutenFreeBox.

3. Konkurs trwa od 06.11.2015 do 23.11.2015 r.
4. Wygrywa osoba, która według mnie najciekawiej odpowie na pytanie konkursowe.
5. Wyniki ogłoszę w ciągu 5 dni w oddzielnym poście na blogu.
6. Nagrody wysłane zostaną w ciągu 7 dni roboczych przez fundatora.
7. Wysyłka nagród wyłącznie na terenie Polski.
8. Jeśli zwycięzca nie zgłosi się i nie poda adresu do wysyłki w ciągu 3 dni od ogłoszenia wyników, wybiorę inną odpowiedź, czyli innego zwycięzcę.
Konkurs nie podlega przepisom Ustawy z dnia 29 lipca 1992 roku o grach i zakładach wzajemnych (Dz. U. z 2004 roku Nr. 4, poz. 27 z późn. zm).

Nie zostaje mi już nic innego tylko zaprosić Was do wspólnej zabawy! 🙂

Akcja startuje również na durszlaku, więc osoby posiadające blogi proszę o udostępnienie banerka akcji.

 

Bezglutenowe śniadanie dla dziecka

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.


31 thoughts on “Gluten Free Box + KONKURS”

  • AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Teraz zamiast się uczyć przez cały weekend na neurofizjologię będziemy myśleć nad bezglutkowymi śniadaniami dla dziecka (czyli dla nas xD). Jesteśmy ciekawe Twoich opinii na temat otrzymanych produktów 😀

    • pytanko na śniadanko: czy przepis opatrzony zdjęciem śniadanka może zawierać lokowanie jakiegoś produktu? tzn. jeśli do przepisu użyjemy musli czy jakieś ciasteczka bez glutenu to czy opakowanie może znaleźć się gdzieś na zdjęciu? Jakby nie patrzeć jest to pomysł na bezglutenowe śniadanie z wykorzystaniem danego produktu 🙂

      • tzn nie musi być z wykorzystaniem żadnego produktu (może być zwykła jaglanka z dżemorem) ale jeśli znajdzie się na zdjęciu to oczywiście nie będzie mi przeszkadzać. A nuż będę chciała wykorzystać Wasz przepis z tym konkretnym produktem?? Kto wie 🙂

    • Powiem szczerze, że z niecierpliwością czekam na Waszą propozycję! Specjalnie dałam 2 tygodnie czasu żeby więcej osób mogło wziąć udział. Apropo produktów to moja opinia nie jest tak ważna jak córki, to ona jest tutaj spejalistką 🙂 Jak jej posmakuje tzn, że będzie okey. Czekamy z pierwszym testem do jutra bo teraz chora była to by mogła być nieobiektywna (wybrzydzanie itd), a ona byle czego nie zje. Np chleb tylko domowy (po wieeeeeeeelu testach różnorakich firm)

      • Jasne, że podniebienie dziecka jest dużo bardziej selektywne i coś albo zasmakuje albo nie i na długie lata jest wykluczone z jadłospisu (wiemy to po sobie xD). Mimo to ten makaron lepiej aby spróbował ktoś dorosły bo dzieci różnie mogą na niego zareagować 😛 Jesteśmy też ciekawe w jaki sposób zostanie u Was przyrządzony bo nam pomysły się już wyczerpały 😛 A co do konkursu to już jutro jeden przepis zostanie wykonany 😉

        • miałam zamiar spróbować go z otrzymanym pesto, ale to się jeszcze okaże. Oczywiście zanim cokolwiek dostanie dziecko najpierw przechodzi przez usta mamy ewentualnie taty 🙂 Wiadomo, dziecka otruć niczym nie chcemy, szczególnie domowymi niektórymi eksperymentami. 🙂

  • przeczytałam post wnikliwie, ale niestety to nie dla mnie. Paczka co miesiąc na aka, kupę kasy dla mnie to kosztuje, a do konkursów nie mam szczęścia :< Ale cieszę, się, że ty masz takie smakołyki! Nie wiem na co patrzeć <3 a pojadłabym!!!

    • Ja jako mama bezglutenowca wiem, że to NIE jest duża kwota, ponieważ zamawiam takie produkty co miesiąc z różnych stron, a wiadomo jako matka chcę dla dziecka produktów najlepszej jakości. Czy te takie się okażą? Zobaczymy 🙂
      Apropo konkursów i szczęścia do nich – też zawsze tak myślałam a wygrałam już dwa razy, ostatnio książkę kulinarną a dzisiaj w bardzo podobnym konkursie – na zdrowe śniadanie dla dziecka – super muffinkową grę dla dzieci.
      Także nie mów, że nie masz szczęścia tylko próbuj! Córka będzie wybierać co by zjadła, więc zobaczymy kogo wybierze 🙂

      • JAk wygram w totka pieniądze to się z Tobą podzielę i całą blogosferą i sobie i Twojej córci jeszcze dobrych produktów nakupuje ^^
        Córcie da się przekupić? 😀 Nie no… nie mam szans, nie wierzę w to 🙂

        • ona raczej nie jest z tych przekupnych, nawet cukierka nie weźmie od nikogo, musi mamy spytać 😛 albo Ci powie, że nie chce bo od tego ją będa zęby boleć. Za mądre mi te dzieci wyszły haha 🙂

  • Bardzo podoba mi się to musli 🙂 A odnośnie paczek zamawianych, to ja bym się bała, że dostanę dużo produktów nie w moim guście (jest wiele składników za którymi nie przepadam, np. ta sól w precelkach :P)
    A konkurs bardzo fajny, może coś wymyślę 🙂

  • Zapomniałaś podlinkować fanpage’ów. I jeszcze taka rzecz, jeśli układałaś ten konkurs wspólnie z firmą, to zajrzyjcie do regulaminu FB dotyczącego wymogu lajkowania jako części składowej zgłoszenia, bo to jest nielegalne. Pamiętam, że sama raz robiłam konkurs we współpracy z Coś Dobrego i musieliśmy zmienić warunki przystąpienia, bo właśnie wczytaliśmy się w regulamin i nie wolno kazać ludziom lajkować profili.

    Czekam na recenzję makaronu i ciach, bo wyglądają pięknie. No i oczywiście gratuluję paczki :*

    • tzn miałam napisać, że nie jest to warunek konieczny, ale widać coś mi się pokiełbasiło na koniec i źle to ubrałam w słowa, dzięki wielkie, a z tymi linkami to też gapa ze mnie… tyle linków dałam a w najważniejszym miejscu zapomniałam.. dziękuję za zwrócenie uwagi 🙂 Olga zawsze czujna:)

  • CO POTRZEBUJEMY:
    składniki na ciasto:
    szklanka mąki (u mnie bezglutenowa)
    szklanka mleka (może być roślinne)
    1 jajko
    2 łyżki masła
    2 łyżki ksylitolu
    opakowanie suchych drożdży

    składniki na nadzienie:
    opakowanie chudego twarogu
    żółtko
    białko
    4 łyżki ksylitolu
    esencja waniliowa

    DO DZIEŁA:
    Zacznij od roztopienia masła w rondelku. Odstaw roztopione masło z ognia i dodaj pół szklanki mleka. Zamieszaj i pozostaw, aby wystygło. Teraz zabieramy się za przygotowanie ciasta. Do miski wsyp mąkę, drożdże i zamieszaj suche składniki. Zalej drugą połową mleka i dodaj jajko. Wymieszaj. Dodaj wystudzone masło z rondelka i znów dokładnie zamieszaj. Ja użyłam miksera z końcówkami do ciasta drożdżowego. Odstaw zaczyn w ciepłe miejsce, przykrywając miskę ściereczką.
    Kiedy ciasto będzie sobie rosło, wymieszaj twaróg z żółtkiem oraz z ksylitolem. Białko ubij na sztywno.
    Po 30 minutach odrywaj po kawałku ciasta i formuj płaskie placuszki. Układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdą bułeczkę nakładaj łyżkę serowego nadzienia. Drożdżówkę posmaruj pianą z białek. Piecz 20 minut w nagrzanym piekarniku – 180 stopni – góra/dół.

    – aby dobrze formowało się bułeczki – przed oderwaniem każdego kawałka zanurz dłonie w zimnej wodzie – dzięki temu ciasto nie będzie kleić Ci się do rąk
    – mąkę bezglutenową można zastąpić oczywiście zwykłą mąką pszenną – bułeczki będą wówczas bardziej pulchne, ale też będą bardziej kaloryczne
    – z nadzieniem można kombinować – tak jak pisałam wyżej, następne w kolejce będzie nadzienie owocowe

    SMACZNEGO 😀

  • Dzień dobry przepis zgłosiłam już na durszlaku, jednak nie jestem pewna czy się dodał więc piszę jeszcze raz tutaj 🙂

    Przepis na zdrowe zielone śniadanko dla każdego głodomorka

    Składniki:

    dwa średnie jabłka
    pół cytryny
    szklanka jarmużu
    pół szklanki wody
    pięć łyżek ziaren soi z tego przepisu (możesz użyć też płatków sojowych)
    łyżka siemienia lnianego
    łyżka amarantusa
    pół kostki twarogu (ja wybrałam półtłusty,jednak możesz zarówno użyć light) 🙂
    kostka gorzkiej czekolady
    kilka orzechów włoskich (możesz użyć też innych)

    Przygotowanie:

    Obierz jabłka ze skórki, następnie podziel je na mniejsze kawałki i włóż do blendera.
    Dodaj wodę i jarmuż.
    Wyciśnij sok z połowy cytryny i dodaj go do reszty składników.
    Zblenduj wszystko w blenderze.
    Powstały mus wlej do garnka i ustaw go na małym ogniu, żeby się podgrzał.
    W tym czasie wsyp do miski ziarna soi, amarantus i siemię lniane.
    Dodaj pokruszony twaróg.
    Posiekaj kostkę czekolady i orzechy włoskie na drobne kawałki.
    Ciepłym musem zalej miskę z twarogiem i ziarnami.
    Całość posyp czekoladą i orzechami.
    Smacznego! 🙂

    link do wpisu na blogu: http://smilingshrimp.blogspot.com/2015/11/zielone-sniadanko-dla-kazdego-godomorka.html

    • wszystko jest w porządku. 🙂 Pozdrawiam! 🙂
      PS na durszlaku wysłałam wiadomość jak dodawać przepisy do akcji. 🙂

  • Moja propozycja na smaczne bezglutenowe śniadanie dla dziecka to zdrowe, czekoladowo-cynamonowe, jaglane naleśniki – sakiewki z pieczoną w wanilii gruszką.
    Naleśniki:
    – 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
    – 0,5 szklanki dobrego kakao
    – 4 łyżki mąki kukurydzianej
    – 2 jajka
    – 2 szklanki mleka
    – szczypta soli
    – łyżeczka cynamonu
    – 4 łyżki oleju rzepakowego tłoczonego na zimno
    Ostudzoną kaszę jaglaną miksujemy w blenderze z wszystkimi składnikami na gładką masę. Masa powinna być bardzo gładka i mieć konsystencję śmietany. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i nalewać ciasto. Smażyć na średnim ogniu po kilka minut z każdej strony. Przed smażeniem kolejnych naleśników nie trzeba dodatkowo smarować patelni olejem.

    Pieczone w wanilii gruszki:
    – 12 dojrzałych gruszek
    – sok z 3 cytryn
    – 3 laski wanilii
    – 8 łyżek cukru
    Gruszki obrać zostawiając ogonek. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropić sokiem z cytryny. Laskę wanilii przekroić wzdłuż na pół i łyżeczką wyskrobać ziarenka, rozsmarować je po gruszkach. Gruszki posypać cukrem i piec pod przykryciem około 30 minut w nagrzanym do 200 stopni C piekarniku.

    Na każdy usmażony naleśnik położyć ciepłą, upieczoną gruszkę. Naleśnik złożyć w sakiewkę, związek kawałkiem skórki z pomarańczy lub cytryny. Obok naleśnikowej sakiewki ułożyć pieczone gruszki. Posypać cukrem pudrem lub polać domową polewą czekoladową.

    Bardzo polecam i zachęcam do wypróbowania.

    Serdecznie pozdrawiam
    Aneta

    Ps. zdjęcie naleśników przesyłam na maila

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.