Pytanie córki inspiracją na każde kolejne danie

Bezglutenowe knedle z brzoskwiniami

Bezglutenowe knedle z brzoskwiniami
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
0
(0)

Knedle z owocami lubi chyba każde dziecko. Moje małe głodomory wszelkie kluski mogłyby jeść 7 razy w tygodniu, wystarczyłoby żebym faszerowała je za każdym razem czymś innym. Bezglutenowe knedle możecie “nadziewać” dowolnymi owocami, zarówno świeżymi, jak mrożonymi. U mnie dzisiaj goszczą bezglutenowe knedle z brzoskwiniami, na złotej posypce z ksylitolu, bezglutenowej bułki tartej  i odrobiny masła. Osoby, które mogą pozwolić sobie na gluten, mąkę ziemniaczaną niech zastąpią po prostu pszenną, razową, dowolną. 🙂

SAM_4254

Składniki:

  • 1,2 kg ugotowanych ziemniaków w mundurkach
  • 1 szklanka mąki ryżowej białej
  • ½ szklanki skrobi ziemniaczanej
  • brzoskwinie (mogą być z puszki, świeże, mrożone, lub z kompotu)

Sposób przygotowania:

Ziemniaki obrać i ugotować. Ostudzić, przecisnąć przez praskę. Dodać mąki, wymieszać dokładnie. Formować małe placuszki, na który kłaść kawałki owoców, po czym zlepić i formować w dłoniach kluski. Wrzucać na lekko osolony wrzątek i gotować 3 minuty od wypłynięcia. Podawać z masłem, jogurtem lub posypką z bułki tartej.

SAM_4257

SAM_4261

SAM_4264

SAM_4267

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.


14 thoughts on “Bezglutenowe knedle z brzoskwiniami”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.