Czekoladowy pudding chia

Czekoladowy pudding chia
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
0
(0)

Nowa, zdrowsza, PYSZNA odmiana czekoladowego puddingu, bez mleka roślinnego, cukru i jajka. Deser jest bardzo intensywnie czekoladowy, lekko słodki, IDEALNY 🙂

Do jego przygotowania nie potrzebujecie dużo naczyń, wystarczy słoik i blender, ew szklanka do odmierzania. Nie wymaga dużego nakładu pracy, bardzo wygodnie jest przygotować go wieczorem, rano tylko zblendować, dodać dojrzałego bananami można zjeść na śniadanie, albo wziąć ze sobą do szkoły/pracy, można również zostawić sobie na deser. 🙂

Czekoladowy pudding chia słodzony bananem i morwą białą (jeśli chcielibyście poczytać o cudownych właściwościach tej małej, niepozornej rośliny to zapraszam Was -tutaj)

SAM_3539

Składniki:

  • 1/3 szklanki nasion szałwi hiszpańskiej (chia)
  • 2 łyżki karobu (lub gorzkiego kakao)
  • 1 szklanka mleka roślinnego (ryżowe, migdałowe, kokosowe, ew. krowie)
  • łyżeczka esencji waniliowej
  • 1 dojrzały banan
  • garstka suszonych owoców morwy białej

Sposób przygotowania:

Nasionka wsypać do słoika, zalać zimnym mlekiem, dodać karob, esencję waniliową i suszoną morwę. Dokładnie wymieszać, zakręcić, wstawić na noc do lodówki.

Rano całość zblendować, dodać banana, zblendować jeszcze raz. I zajadać się pyszną wersją obłędnej, czekoladowej przyjemności. Mniam!

PS można dorzucić kilka morw w całości, przyjemnie się na taką niespodziankę “nadziać” podczas jedzenia 🙂

SAM_3532

SAM_3538

SAM_3542

SAM_3548

SAM_3550

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.


6 thoughts on “Czekoladowy pudding chia”

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.