Domowe Reese’s

Domowe Reese’s
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
0
(0)

Chyba każdy słyszał o popularnych amerykańskich czekoladkach Reese’s. Nie każdy jednak miał przyjemność ich spróbować, gdyż w Polsce nie są one ogólnodostępne. Fanów (i nie tylko!) masła orzechowego oraz amerykańskich słodyczy zapraszam do przygotowania ich samodzielnie w domu. W oryginale jest to po prostu połączenie gorzkiej czekolady ze słonym masłem orzechowym. Ci, którzy nie przepadają za gorzką czekoladą mogą ją zastąpić mleczną a nawet białą, wtedy oczywiście będą słodsze. Zapraszam Was do eksperymentowania bo przepis jest naprawdę banalnie prosty. Domowe Reese’s można przygotować w papilotkach do czekoladek albo mini babeczek, albo zrobić ręcznie tak jak to zrobiłam ja. Kulki nie będą idealne, ale w końcu domowe praliny takie być nie muszą. 🙂

SAM_3218

Składniki:

  • około 200g masła orzechowego (u mnie takie z orzeszkami)
  • 100g czekolady (u mnie gorzka jak w oryginale)

Sposób przygotowania:

Ze schłodzonego masła orzechowego (kilka h w lodówce) formujemy małe kuleczki, robimy to dosyć szybko bo się nam będzie masło rozpuszczać. Układamy je na deseczce pokrytej papierem do pieczenia, wkładamy do zamrażalnika. W tym czasie rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej. Czekamy aż przestygnie. Wyciągamy masło orzechowe z zamrażalnika, każdą kulkę maczamy w czekoladzie, odstawiamy na deseczkę, wkładamy na chwilę do lodówki aż czekolada zastygnie. Gotowe 🙂

SAM_3223

SAM_3219

SAM_3213

SAM_3210

SAM_3209

SAM_3217

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.


4 thoughts on “Domowe Reese’s”

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.