Pytanie córki inspiracją na każde kolejne danie

Bezglutenowe kruche rożki

Bezglutenowe kruche rożki
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
0
(0)

Jako, że dzisiaj rusza moja akcja Bezglutenowe Vege Wypieki, to wypadałoby dodać pierwszy wpis. Jako pierwsze będą to jeszcze gorące – Bezglutenowe kruche rożki bez produktów pochodzenia zwierzęcego.

SAM_1959

Składniki:

  • 500 g mąki bezglutenowej (mix uniwersalny)
  • 250 g utwardzonego tłuszczu kokosowego
  • 1 szklanka śmietany ryżowej (może być wegański jogurt np sojowy)
  • szczypta soli
  • cukier kryształ do posypania ciasteczek
  • coś do nadziania u mnie konfitura wiśniowa (może być dowolne nadzienie, czekolada, owoce, dżem)

Sposób przygotowania:

Z mąki, tłuszczu i śmietany zagnieść jednolite i gładkie ciasto.
Ciasto podzielić na 3-4 części i każą rozwałkować, pokroić na równe kwadraty. Na środek każdego kwadratu kłaść łyżeczkę nadzienia (lub kosteczkę czekolady), następnie zlepić brzegi (jak w pierogach). Gotowe ciasteczka położyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Posmarować wodą i posypać grubym cukrem. Piec w 180 stopniach aż się ładnie zarumienią (około 25min).

SAM_1976

SAM_1987

To jest mój pomysł na Bezglutenowe Vege Wypieki, czekam na Wasze.

 

Bezglutenowe Vege Wypieki     Bezglutenowe Vege Wypieki Uczta pod gołym niebem

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.


2 thoughts on “Bezglutenowe kruche rożki”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.