Pytanie córki inspiracją na każde kolejne danie

Młoda kapusta zasmażana

Młoda kapusta zasmażana
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Lato i zbliżająca się wielkimi krokami jesień są idealnymi sezonami na wszelkie dania
warzywne. Osobiście w swojej kuchni najczęściej wykorzystuję te dary do przygotowywania
różnorakich sałatek warzywnych.


Sałatka z warzyw codziennie gości w mojej kuchni jako osobny posiłek lub dodatek do dań
głównych.
Dzisiaj proponuję Wam Kochani pyszną klasykę w nieco innej, odmienionej, zdrowszej
formie.
Przepis na kapustę „jak u Mamy”. Na gęsto – z wyśmienitym pieprzem ziołowym Kamis. Delikatna, a zarazem wyrazista w smaku.
Jeden z najsmaczniejszych i najbardziej uniwersalnych dodatków obiadowych. Dla mnie
każda sałatka z warzyw mogłaby samodzielnie stanowić osobny posiłek.
Młoda kapusta kojarzy się przyjemnie z, przemijającym już niestety, latem.
W tej wersji kapusta pozostaje kapustą, niezbyt mocno ugotowaną, z dodatkiem jedynie
kilku prostych przypraw, dzięki którym smakuje tak, jak lubię najbardziej. Przygotowana w
ten sposób sałatka z kapusty na pewno zasmakuje niejednemu smakoszowi jej cięższej
odpowiedniczki zrobionej z tłustą zasmażką i boczkiem.

Składniki:

• 1 młoda kapusta
• 1 cebula
• 1-2 łyżeczki soli
• 2 łyżki oliwy
• 1  łyżka przyprawy pieprz ziołowy Kamis
• 1 ½ – 2 szklanki wody

Sposób przygotowania:

Kapustę poszatkować. Cebulę pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki włożyć do garnka z grubym dnem, dolać wody, wsypać przyprawy,
wymieszać i dusić pod przykryciem przez ok 30min.
Przed podaniem można posypać świeżym koperkiem

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.


2 thoughts on “Młoda kapusta zasmażana”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


scriptsell.neteDataStyle - Best Wordpress Services