Pytanie córki inspiracją na każde kolejne danie

Babeczki karmelowe z cappuccino i białą czekoladą

Babeczki karmelowe z cappuccino i białą czekoladą
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Muffinki idealne do upieczenia wieczorem, na rano, kiedy pospiesznie wychodzimy z domu, warto mieć w jednej ręce kubek termiczny z kawą i taką muffinkę w drugiej. Są szybkie i banalnie proste w przygotowaniu. Są wilgotne i raczej o cięższej konsystencji, Ale za to jakie pyszne… no i dłużej zachowują świeżość. Idealne babeczki na zimowa aurę. Spróbujcie.

Babeczki karmelowe z cappuccino i białą czekoladą

Składniki (na 18 sporych sztuk):

  • 100g masła
  • 2 jajka
  • 3/4 szklanki mleka

suche:

  • 2 1/4 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki brązowego cukru
  • 3 kopiaste łyżki cappuccino o smaku karmelowym
  • 1 biała czekolada
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • płatki migdałowe do dekoracji

Sposób przygotowania:

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia w mniejszym pojemniku. Czekoladę drobno pokroić, wymieszać z pozostałymi suchymi składnikami w dużej misce. Masło roztopić, ostudzić. Żółtka ubić na puszystą masę, dodać białka, wlać mleko i masło. Wymieszać chwilę wszystko razem na najmniejszych obrotach. Wlać do miski z suchymi składnikami, wymieszać do czasu dokładnego połączenia się składników.  Nakładać łyżka do papilotek (do 3/4 ich wysokości). Na wierzchu posypać płatkami migdałów. Piec w piekarniku nagrzanym uprzednio do 200 stopni przez około 20 minut.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.


22 thoughts on “Babeczki karmelowe z cappuccino i białą czekoladą”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


scriptsell.neteDataStyle - Best Wordpress Services