Pytanie córki inspiracją na każde kolejne danie

Pudding chia

Pudding chia
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Są takie superfoods, od których człowiek bardzo szybko się uzależnia. W moim wypadku było tak z nasionkami szałwii hiszpańskiej, z którymi poznałyśmy się na wiosnę ubiegłego roku. Do tej pory robiłam z nich tylko puddingi (czekoladowe, kokosowe, waniliowe, owocowe), w tym roku chcę pokazać Wam jeszcze kilka wariantów budyniowych, ale również inne wspaniałe desery z ich wykorzystaniem.W wakacje dodawałam przepis na czekoladowy pudding chia z karobem i bananem (klik), dzisiaj przedstawiam Wam jego podstawową wersję, do której sami dobierzcie ulubione dodatki. 🙂

Na zdjęciu ulubiona wersja córy (z malinami,  o tej porze roku niestety mrożonymi).

SAM_5047

 

Pudding chia

Składniki na 2 porcje:

  • 1 szklanka mleka roślinnego
  • 3 łyżki nasion chia
  • 3 łyżki gorzkiego kakao (jak pominiecie, otrzymacie biały pudding, wtedy warto dodać esencję waniliową)
  • syrop roślinny (do smaku)
  • ulubione owoce, konfitura, dżem do podania

Sposób przygotowania:

Do mleka dodać nasionka chia, kakao i wymieszać. Odstawić na 20 minut. Po tym czasie raz zamieszać, dosłodzić do smaku. Wstawić do lodówki na 5 – 6 godzin, a najlepiej wieczorem na całą noc.

Rano zjeść z ulubionymi dodatkami.

SAM_5038

SAM_5042

SAM_5048

SAM_5064

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.


15 thoughts on “Pudding chia”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


scriptsell.neteDataStyle - Best Wordpress Services