Pytanie córki inspiracją na każde kolejne danie

Domowy krem czekoladowy z awokado

Domowy krem czekoladowy z awokado
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Domowy krem czekoladowy z awokado

Nutella – nie spotkałam jeszcze żadnej osoby, nie lubiącej tego pysznego, aksamitnego, orzechowo-czekoladowego kremu. Pomimo niezaprzeczalnie pysznego smaku nie muszę chyba nikogo uświadamiać, że wcale nie jest taka zdrowa, jak ją reklamują w telewizji, polecając na pyszne i zdrowe śniadanie. 🙂

Jeśli jesteście miłośnikami Nutelli, ale odstrasza Was jej skład ( sam tłuszcz i cukier) to zapraszam Was do spróbowania mojej propozycji.

Awokado, użyte w moim kremie jest cennym źródłem wapnia i potasu, dostarcza nam również wielu witamin: K, PP, przeciwutleniaczy A, C i E oraz cennych witamin z grupy B.

SAM_6451

Domowy krem czekoladowy z awokado

Składniki:

  • 1 dojrzałe awokado
  • 2 łyżki ciemnego kakao
  • 2 łyżki masła z prażonych orzechów laskowych
  • syrop z agawy według uznania (lub inny zdrowy zamiennik cukru)

Sposób przygotowania:

Awokado obrać, pokroić na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki dokładnie zblenderować (jeśli chcecie mieć gładziutki krem) lub po prostu awokado rozgnieść widelcem i wymieszać z pozostałymi składnikami, tak jak ja to zrobiłam. Przełożyć do słoika, przechowywać w lodówce do 7 dni.

SAM_6459

SAM_6465

 

Niskokaloryczny styczeń 2016

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.


16 thoughts on “Domowy krem czekoladowy z awokado”

  • Wyglada bardzo apetycznie i zdrowo 🙂 Chcę taki 😀

    ………….
    Jeśli chleb nie wyrósł to oznacza, że drożdże były zwietrzałe, jeśli mamy świeże drożdże to nic takiego nie ma prawa mieć miejsca (no chyba, że zostawimy ciasto w zimnym miejscu lub nie wyrobimy tak długo jak trzeba). Według mnie automat to pieczenia chleba to zbędny wydatek ale jak kto woli 🙂

    • Jak pisałam, nie pamiętam, kiedy ostatnio miałam taki problem. Jak miałam naście lat to podejrzewam, że za mało wyrabiałam ciasto po prostu, teraz z kolei mogłabym wyrabiać i wyrabiać, bardzo to lubię i niesamowicie mnie to relaksuje. 🙂 Pozdrawiam 🙂

    • Olga! Awokado to jeden z najzdrowszych owoców świata i tutaj wcale nie ma obrzydliwej konsystencji, ma konsystencję kremu. 🙂 Samo awokado owszem nie jest smaczne (mi też nie smakuje, chociaż mój najmłodszy potworek się nim zajada). 🙂 Więc BEDĘ Cię namawiać na awokado 🙂

  • Ja już robiłam podejście do takiego kremu, ale po prostu awokado nie jest dla mnie 🙁 Nie ważne z czym jem, nie ważne pod jaką postacią, zawsze smakuje jak mydło :/

  • Ileż razy miałam zrobić podobny krem… Miał to być mój sposób na przemycenie awokado do menu, którego to samego w sobie nie lubię. Nigdy jednak nie podjęłam tego wyzwania :D. Na pewno ów krem smakowałby mi bardziej niż paskudna Nutella.

  • za samym awokado nie przepadam. Raz jak zrobiłam z niego brownie miałam ochotę się popłakać… ale raz jak zblenderowałam awokado z bananem i kakao oraz dosłodziłam… byłam w szoku. W ogóle całość zmieniła smak! To przepyszne połączenie! I robiłam tak często, że mi się przejadło. Polecam <3 Gdyby tylko awokado było tańsze!

  • Uwielbiam awokado pod każdą postacią! Zarówno na grzance z łososiem, jak i w koktajlu z kiwi:) Muszę koniecznie wypróbować to czekoladowo-awokadowe smarowidło:) pozdrawiam serdecznie:)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


scriptsell.neteDataStyle - Best Wordpress Services