Pytanie córki inspiracją na każde kolejne danie

Kotlety z kiszonej kapusty i pieczarek

Kotlety z kiszonej kapusty i pieczarek
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Kotlety z kiszonej kapusty i pieczarek

Co powiecie na taką alternatywę dla klasycznych pierogów lub krokietów? Wyśmienicie smakują z domową konfitura pomidorową z chilli i imbirem (przepis klik). Zapraszam

SAM_4044

Kotlety z kiszonej kapusty i pieczarek

Składniki:

  • 1/2 kg kiszonej kapusty
  • 1 szklanka drobno posiekanych pieczarek
  • 1 czerstwa bułka
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka oleju
  • 2 łyżki mąki

Sposób przygotowania:

Kapustę opłukać zimną wodą, dokładnie wycisnąć.
Do kapusty dodać namoczoną, wyciśniętą bułkę i pieczarki. Wymieszać (można zblenderować). Dodać pozostałe składniki, wymieszać, formować kotlety (jak mielone) smażyć na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju na złoty kolor.

 

SAM_4041

SAM_4044

 


Zimowy obiad wege

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.


20 thoughts on “Kotlety z kiszonej kapusty i pieczarek”

    • ja zawsze smażę z minimalną ilością oleju, ewentualnie pomijam go całkowicie 🙂 Najczęściej eliminuję go we wszelkich plackach (w tym ziemniaczanych). A kotleciki możesz później podpiec, żeby były bardziej rumiane 🙂

      • jesteś genialna, boję się szczerze jak smażę na dużej ilości tłuszczu bo nie raz bardzo oberwałam i się poparzyłam, a ostatnio mój kuzyn całą rekę poparzył i wylądował w szpitalu. Twoje rady są dla mnie wybawieniem! 😀

  • Wow! Przepis w sam raz dla mnie i na czasie(wczoraj nabyłam wiaderko swojskiej kapusty) :). Bardzo jestem ciekawa tego wynalazku więc wypróbuję. Pozdrawiam,
    Ania

  • W życiu nie słyszałam o kotletach z kiszonej kapusty. Kocham ją, w moim domu jadło się jej zawsze dużo, bo to jedna z ulubionych surówek mojej mamy. Obowiązkowo z warzywniaka i wielkiej drewnianej beczki, a nie takie marketowe gówno z folii. A fuj! Sam kwas i pomioty szatana.

    P.S. Widzę, że udało Ci się dorwać krokiety z Biedronki. Wypatroszyłaś je i zrobiłaś kotlety. Nie kłam, bo i tak wiem, że tak właśnie było 😀

    • ja kusiciel? To właśnie przez Ciebie powstały te kotlety! Narobiłaś mi smaka na krokiety, a od dawna ich nie ma to musiałam coś wykombinować, aby chociaż trochę przypomnieć sobie ich smak! 🙂

  • Bardzo lubię kotlety z kapustą, chociaż wolę z surową, np. pekińską. Jednak dla mnie nie są to posiłki pełnowartościowe pod względem ilości białka, więc zazwyczaj dodaję czerwonej soczewicy lub ciecierzycy.

  • Kotleciki się smażą i nie mogę się ich doczekać 🙂 Dam znać jak wyszły.
    P.S. Wysłałam Ci info, że chętnie przygotujemy Ci paczuszkę z przyprawkami i herbatkami eko i nie mam od Ciebie maila. Sprawdź czy się w spamach nie zawieruszył.

    • widziałam i odpisałam tego samego dnia! Coś mi się z tą pocztą ostatnio dzieje. Już wysyłam jeszcze raz i czekam na informację jak kotleciki smakują! 🙂

      • Kotleciki są mniami 🙂 Tylko moje tak pięknie nie wyglądają – są raczej szaro-bure. Ale kolejnym razem bardziej je dopieszczę i będą takie piękne jak Twoje.
        Pozdrawiam,

        • Aniu a blenderowałaś grzyby? Następnym razem zostaw je w kawałeczkach 🙂 i warto je też podpiec w piekarniku, wtedy są bardziej chrupiące. 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


scriptsell.neteDataStyle - Best Wordpress Services