Pytanie córki inspiracją na każde kolejne danie

Pudding jaglany

Pudding jaglany
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Pudding jaglany

Nie przepadam za pieczywem na śniadanie. Przez wzgląd na to, że jedna córka jest bezglutenowa to na śniadanie preferujemy wszelkiego rodzaju zdrowe owsianki, puddingi, kaszki, twarożki itd. Wszystko co da się zjeść ze świeżymi owocami lub ulubioną konfiturą. Jednym z takich śniadań jest właśnie pudding jaglany, który można zjeść zarówno na ciepło, jak również po przygotowaniu dzień wcześniej (ja jak już robię to minimum 6 porcji :)) Jest to świetny sposób na przemycenie kaszy jaglanej dzieciom, które z reguły raczej za nią nie przepadają (moja młodsza się nią wręcz zajada, starsza samej raczej nie tknie).

SAM_3839

Składniki:

  • szklanka kaszy jaglanej
  • 100 gram suszonych daktyli (bez pestek)
  • 2 łyżki karobu
  • puszka mleka kokosowego 400g (lub inne mleko roślinne)
  • konfitura lub świeże owoce
  • ew. do dosłodzenia syrop roślinny

Sposób przygotowania:

Daktyle pokroić, zalać gorąca woda i odstawić aż ostygną.

Kaszę jaglaną opłukać i ugotować według instrukcji na opakowaniu, studzimy. Przestudzoną kaszę,odsączone daktyle, karob i mleczko blendujemy, jeśli chcecie to dosłodźcie syropem, pudding podawać z ulubioną konfiturą.

SAM_3829

SAM_3837

SAM_3890

SAM_3892

SAM_3894

SAM_3899

SAM_3906

SAM_3908

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.


18 thoughts on “Pudding jaglany”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


scriptsell.neteDataStyle - Best Wordpress Services